Idag är det exakt 14 år sedan du såg dagens ljus.
Mamma bar dig och vi längtade obeskrivligt mycket efter dig – undrade hur du skulle vara, undrade hur du skulle bli. Vid första anblicken av din späda lilla kropp, som var så mjuk, som luktade så gott, höra dina andetag, fylldes vi av en oändlig, gränslös och villkorslös kärlek som föräldrar gör. En kärlek som aldrig överger oss utan bara växer. Vi tänker på dig med blöta ögon och glädje.

Vår vackra lilla gosse, med så mycket omtanke till andra, så stort hjärta, klokskap och mycket reflektion. Ordet reflektion är just Oscars ledord. Ordet reflektion verkar ha fallit från den svenska ordlistan, eller människor hinner inte med, men du har gjort reflektionen till en vetenskap i familjen Sajland. Reflektion och mat, det är Oscar Sajland!

Oscar med ditt stora hjärta och din rena själ kommer du att bli något stort. Älskade Oscar, vårda den du är, låt inte ditt hjärta bli hårt utan håll det mjukt och öppet – precis som det är nu.

Oscar stäng aldrig ögonen och var rädd, somna inte rädd, mamma och pappa finns alltid vid din sida. Vart livet än kommer att ta dig kom ihåg att vi finns där för att fånga dig när du faller, leda dig rätt och bära dig när du inte orkar mer. Mamma och pappa är så tacksamma varje dag för att vi fick en kille som dig Oscar. Tillsammans har vi ett motto – Det blir alltid som man har tänkt sig! Vi älskar dig Oscar – vi älskar dig så mycket!