Nya mål för att rädda Oscar! 4,5 milj kronor. Swisha till Oscars pappa 0706265478

Först, detta är viktigt; lungspecialisten la ett tre stegs program för Oscar över 24 timmar. Det verkar ha hjälpt. Vi vågar säga det, för jag är varken religiös (pyttelite), tror på skrock eller häxor, det är sidoyttringar, så oavsett kommer saker att hända – eller inte. Jag tror på Nestor, Alfonso, Roberto, Omar, Israel, Lydia, Margarita, Yertsina och alla andra som har kunskapen i sin hand. Nu har Oscar röntgats idag kl 15 Mexico tid (8 h efter er), och så långt ser det bra ut. En uppföljning av röntgen görs i morgon bitti för att verkligen se att lungan läkt och inte läcker ut i bröstkorgen. Återkommer. Får vi ett positivt besked blir det bubbel i lemonad, sterila pussar och spritade kramar! Och kanske som Oscar önskar mest av allt – vi lilla familjen (=5) äter pizza tillsammans. Kanske är stora syskonen med på skärmen? 3 hårda och tårfyllda veckor, för oss alla 7.

 

Egentligen hade vi inget val. Jag tror vilken förälder som helst skulle göra precis det som vi har gjort för sitt barn. Och skulle göra det vi gör nu. När Oscar fick lunginflammation här i México fanns det ingen återvändo. Han måste komma i vård! Så snabbt det bara var möjligt. Även om vi förstod att han var dålig, så hade vi inte i våra vildaste fantasi trott att han skulle ligga sövd i respirator och kämpa för sitt liv tre dagar senare. Han och Cecilia åkte hemifrån, och ännu är dom inte hemma.
Från första början har vi haft en rädsla för oförutsedda utgifter. Just nu, idag har Oscars lunginflammation kostat 670 000 kr. En helt otrolig summa. Som alla förstår är detta pengar vi trodde skulle gå till Oscars cancerbehandling. Att sätta ett mål, ett mål med pengar som säger ”denna summan krävs för att vår son skall bli frisk”, det är helt omöjligt – helt omöjligt. Vi måste höja vårt mål till 4,5 milj. kronor.

Att sitta och vaka över sitt barn dag och natt – varje minut och timme, fundera på om Oscar var ett lån en kort tid, det är nog dom svåraste tankarna du kan ha inom dig som förälder. Det handlar om ordning. Den resan har vi gjort, i främmande land, i tårar. I rum som inte alls känns hemma. Tårar med människor vi varken delar språk med eller som vi sett innan, men vilken kärlek vi har mött. Oavsett hur vi talar har vi en inbyggd instinkt om att förstå varandra i svåra stunder. Vi vet att vägen är lång och krokig men inte så här orättvis som den har varit mot Oscar. Inte heller mot mamma, pappa, syskonen Simon, Lovisa, Gustav eller Josephine. För oss, i vår familj, finns det inget viktigare än att rädda vår Oscar, att han är tillbaka igen som den frågvisa killen som ödmjukt delar sin kunskap om ALLT!
Med allt smolk i bägaren hade vi möte med cancerläkarna i veckan – dom var otroligt entusiastiska. Delar av Oscar tumör i hjärnan är borta, huvudtumören har minskat i deras termer väldigt mycket. Men den finns kvar och kräver mer arbete. Dom är så nöjda. Det känns viktigt – för det var faktiskt därför vi kom hit. Då blev vi rörda, i ett sterilt väntrum gömmer du ansiktet i dina händer, du vet inte vad du skall tro – lunginflammation och hjärntumör. Du är så glad – och just då så ledsen, det flödar. Mexikaner är vana att kramas – det är tur för mig.

Att rädda Oscar har verkligen varit ett arbete med ”alla bäckar små”. Tillsamman har alla ni hjältar hjälpt Oscar att uppnå 3,5 milj kronor, jag har inte hunnit uppdatera det på Youcaring.com. Som sagt, det viktigaste målet är att Oscar skall finnas med oss. Vi behöver sätta ett nytt mål på 4,5 milj kronor. Vi är så tacksamma för alla bäckar små. Vi är så tacksamma för alla bäckar små.
Det är också viktigt att säga att alla pengar som inte används till Oscar när HAN ÄR FRISK kommer vi att donera till DIPG forskning och familjer i samma situation. Vi är så tacksamma!