Vi är tacksamma för att det finns så många som vill hjälpa 14 åriga Oscar som fick diagnos hjärntumör december 2017 och behandlas för det i Mexico. Han har drabbats av 2 mycket kostsamma lunginflammationer och lungkollapser och vi ber er, snälla, hjälp 14 åriga Oscar att klara även lunginflammationerna. SWISHA till Oscars pappa på 070-6265478. Dela inlägget! Vi är så tacksamma!

Maj 2018 – så tufft det blev för Oscar – idag vänder det?
Igår när jag satt på sängkanten för att säga god natt till en väldigt trött Oscar sa han: ”Pappa, jag vill bara hem till Lund. Jag tycker jag har gått igenom ganska mycket nu!”. Han tittade frågande på mig med sina ögon för att se om jag höll med? Finns det någon möjlighet att inte hålla med honom? Med pinande värk i hjärtat fick jag svälja ett par gånger innan jag svarade. ”Oscar, det har du verkligen gjort, ofattbart, orättvist mycket.”. ”Jag vill bara hem till Lund och vara på mitt rum”, sa Oscar. Den tanken är inte svår att följa om man som Oscar, nu senast, har bott på sjukhuset sedan 30/4. När jag skulle lägga mig, det är då Cecilia går upp hemma i Lund, berättade jag över Facetime om Oscars reflektioner, och som mamma och pappa kände vi båda sorg och orättvisa för Oscars skull. Återigen alla frågor…..Den ledsamhet vi delade och delar för Oscar. Det är inte enkelt att sitta 9000 km från varandra, och Cecilia från Oscar med all oro det innebär. Tårarna kommer snart att gå genom skärmarna.

Idag hoppas vi att det vänder för Oscar. Förra veckans operation där diafragman flyttades ner har gett bra resultat för hans andning. Lunginflammationen är också läkt, men den åsamkade skador på Oscars lunga dvs en ny lungkollaps. Därför har han haft ett rör i bröstkorgens högra sida där luft och slem sugs ut. Ett plaströr i en månad rakt in i sidan kan vara jobbigt för vem som helst för det gör ont, hur man än ligger eller sitter. Oscars lungläkare, en lite äldre man, är helt fantastisk. Han är inte bara enormt duktig och brinner för lungor utan som all annan vårdpersonal otroligt empatisk. Oscar och han talar naturligtvis – mat! Vi gillar hans systematiska tillvägagångssätt. Han har nu kört en 3-stegs metod för att få Oscars lunga att läka. Skall det vända idag? Han har precis varit här nu på söndagsmorgonen för att via röret i Oscars sida försiktigt suga ut ev. luft från Oscars bröstkorg. Det bubblade ingen luft i sugapparaten! Den försiktiga slutsatsen är att lungan inte verkar läcka utan har läkt. Nu, idag, söndag morgon är vi på sista steget. Röret i sidan är blockerat. Läcker lungan kommer luft att samlas i Oscars bröstkorg. Därför skall en röntgen göras om 4 timmar för att se om lungan är läkt och tät……… det kan vi se på röntgenbilderna. För Oscars skull hoppas jag och ber jag så innerligt att det nu håller. Det sitter en mamma på andra sidan jorden som oroligt plågas med alla känslor på distans. Med tårar i ögonen sitter jag här och tittar på honom, och hoppas, att nu får det faktiskt vända! För Oscars skull.
Oscar, mamma och pappa tycker du är en otrolig kämpe. Ingen skall behöva gå igenom det du gör, vi älskar dig så mycket!
Om 4 timmar vet vi.

Stöd Oscar! Dela också! Tack!