#saveoscarsajland

Jag har inte hunnit skriva men vi hade en fantastisk lördag vid ett vattenfall som ligger när Monterrey där vi bor. Våra härliga chaufförer körde oss och guidade oss. Det är ett eventställe där flera olika aktiviteter kan göras. Oscar var superpigg. Mycket uppförsbacke för oss alla.
Det finns en ganska lång linbana högt uppe där i bergen över vatten, vattenfall och skog. Plötsligt säger Oscar att ”den skall jag åka!”. Vi försökte verkligen och han ville, men det föll på att han inte var eller satt helt bekvämt, men ändå – han ville! Jag tappade hakan minst 3 gånger! Det slutade med att Gustav och jag åkte. Fruktansvärt att kasta sig ut, men sedan litade jag på dom mexikanska säkerhetsmyndigheterna har gjort sitt jobb. Dagen var en av det bättre vi haft här tillsammans, men också den mest myggbitna. Myggen här märks inte för dom är små. Vi kliar varandras ryggar.

Söndagen hade vi BBQ med goda vänner i samma sits som vi. Väldigt roligt och hos oss. Men det höll gå om stöpet för besökare till oss måste anmälas 24 timmar innan annars kommer dom inte in. Att då få in 10 gäster kändes ganska jobbigt 5 timmar innan dom skulle komma. Fort Knox! Men jag skrev till direktören för bolaget på söndagen och han förstod våra omständigheter och godkände allt på 10 minuter! Otroligt generöst! Jätteroligt hade vi.

Om helgen var rolig blev det oroligare i början på veckan när Oscar fick feber. Febern är en fyr där ute att hålla utkik på. Den konstanta oron om nya lunginflammationer kan göra mig sömnlös. Det menar jag. Varför detta precis samma dag när storasyster Lovisa skall åka till Sverige, samma dag? Oro för oss alla. Vi som hade 3 veckors roliga stunder. Han mådde ganska dåligt och hostade enorma mängder slem, så en lungröntgen var det enda givna. Cecilia och jag hade en orolig stund innan vi såg bilderna. Läkarna säger (och vi själva också som numera är experter på att tolka lungröntgen….) att det ser troligen ok ut. Vi är i alla fall överens. Febern är på väg ner. Trots detta, med feber, hosta, lungproblem, så har vår lilla Oscar genomgått en ny behandling idag mot tumören. Röntgen igår visar att den går tillbaka, men det tar tid. Oscar har en tuff tillvaro.

Nu är det fokus på efterdyningarna på själva behandlingen. Men det som oroar mig är om han har nya lungproblem. Jättekonstigt, för han har varit hur pigg som helst fram till igår morse. Som han har tränat på gymmet.

#saveoscarsajland

Hjälp Oscar på hans resa och att kunna behandlas genom att Swisha till 070-6265478