#saveoscarsajland

”Oscar is unique in the way he responds to the treatment.”. ”Oscar is the patient that responds best in this treatment”

Vi vill rikta våra tankar till er som så generöst bidrar till att Oscar skall bli frisk. Engagemanget har verkligen accelererat och det behöver Oscar. Vi är så otroligt tacksamma. Vi behöver sprida Oscars resa, och vi är tacksamma att det hörs och görs, för hans behandlingar är enormt kostsamma. Det är viktigt att uppdatera er hur Oscar mår:

Varför vi är här
Det viktigaste är hans framsteg med hjärntumören. I veckan hade vi möte med läkarna som behandlar Oscar. Vi såg på röntgenbilder av hans huvud från olika tidsperioder, från det att vi kom hit, till nu. Läkarna säger att ”Oscar is unique in the way he responds to the treatment.”. ”Oscar is the patient that responds best in this treatment”. Skillnaden i tumörstorlek från när vi kom hit till idag är enormt stor på röntgenbilderna. Ja, vi har en resa framför oss, men vi har en bra plan för Oscar med immunoterapi etc vilket är framtiden. Det känns ändå i allt detta kämpande skönt.

Hosta
Oscar har haft 2 lunginflammationer och 2 lungkollapser. Han har befunnit sig på en hög inflammatorisk nivå. I april var han på andra sidan och vände. Han har brottats med hosta och en enorm slembildning sedan i oktober. Han har lidit mycket av detta dag som natt. Inte kunnat sova, hostat istället. Vi sitter uppe och hostar på nätterna. Lungorna är bra! Skönt! Men han har inflammation i luftrören. Han har fått bättre behandling nu. Samtidigt är det lite bättre klimat här som hjälper till. Det är bättre, mindre hosta, mindre slem som retar i halsen. Jätteskönt! Hoppas.

Mage
Dom senaste 3 veckorna, sedan Cecilia och barnen åkte hem, har vi brottats med att Oscar har en enorm magsmärta och att Oscar kräker dagarna i ända. Vi har letat efter orsaker i hans mediciner och vi har tagit ut dom en efter en, men inget har hjälpt. För att få honom att äta har jag gjort barnmat, proteintoppad mat, energität mat osv. Som han och jag har kämpat, men han har tappat i vikt. Vi har tillsammans haft en dialog med läkarna här och försökte ganska tidigt att övertyga dom om vad orsaken var – han har magsår. I veckan när vi låg inne för behandling har dom undersökt honom och – Oscar har magsår av all medicinering. Nu behandlar vi honom, men vi måste av ekonomiska skäl vänta att göra en fullständig utredning tills vi kommer till Sverige, vi har helt enkelt inte råd att göra det i México.

Under hela denna tid som Oscar har mått pyton har han tränat på gymmet, en och en halvtimme på morgonen och en timme på kvällen. Varje dag. Det är starkt gjort. Men han har också blivit mycket starkare av det, jag är imponerad när jag ser honom jobba.

Nej, det saknas inte stunder, eller upplevelser som förälder att bryta samman. Det går inte att bryta samman, för vem skall då hjälpa Oscar? Vi fortsätter.

#saveoscarsajland
Du hjälper Oscar genom att swisha till 0706265478