För en vecka sedan landade Oscar och jag i Sverige. Oscars humör var på topp! Man skulle tro att när vi kom hem direkt efter landningen borde Oscar vara ganska trött, men ack nej. Direkt när vi kom hem från Kastrup skulle han absolut följa med Cecilia till COOP Forum på Nova, Lund, för att handla middag. Själv var jag helt slut efter 23 timmars resande!
Sedan drog det igång! Vi har spenderat vår tid från förra fredagen tills idag torsdag på Universitetssjukhuset i Lund för provtagning och undersökningar, dag efter dag. I Sverige och på sjukhuset i Lund finns det ingen behandling, så är det, och det är en sorg i sig, men dom gör verkligen allt när vi kommer hem för att hjälpa Oscar framåt. All personal är helt fantastisk och vi möts med stort hjärta och intresse om hur det går för Oscar! Det viktigaste har varit att utreda varför Oscar har så väldigt ont i magen och mår illa, har svårt att äta. På BUS i Lund hade dom verkligen laddat upp med ett rejält utredningsschema för att gå till botten med hans plågor. Efter att han genomgått 3 olika former av röntgen, diverse undersökningar så kan dom konstatera att han är ”frisk” eller, hans inre är helt intakt och där finns inga problem i matsmältningsapparaten eller några organ. Otroligt skönt! Istället har man sett att magsyra återflödar upp från magsäcken, fräter på vävnaden vilket skapar en inflammation i nedre delen av matstrupen. När denna process går för långt gör det väldigt ont. Även om han har ont, och det är väldigt synd om honom, var detta det absolut det bästa resultat vi kunde få för det är relativt enkelt att behandla. Nu kan det bara bli bättre! Men på vägen dit fick vi några goda skratt. Efter satt diagnos: ”Kan jag äta wasabinötter?”, frågade han. Doktorn svarade ”det kan du, men kanske inte en hel påse!”. ”Det var det jag hade tänkt göra!”, svarade Oscar och såg moloken ut.

Med tanke på Oscars lunghistorik genomgick han också en lungröntgen i veckan och även denna ser bra ut!

Men det viktigaste av allt – han är så pigg och glad av att vara hemma! Så mycket motivation! Även om han inte har lika mycket fysiskt träning som i México så ger detta honom också väldigt mycket, men på ett annat sätt! Nu är det vardagsutmaning och det skapar också styrka.

Vi alla i familjen vill framföra varma tack till alla er som stödjer Oscars resa! Vilken kraft det finns i det svenska samhället, så många som har ömmande hjärta och vilja att hjälpa en 14 årig pojke! Alla dessa fantastiska små textrader i Swish som uttrycker så mycket kärlek direkt riktade till Oscar. Tankarna bakom dem – det är så rörande. Alla ni är otroligt viktiga i den andra chans Oscar nu har givits – var och en skall känna er sagolikt viktiga i Oscars kamp. Och vi lovar – han kämpar för att betala tillbaka – till var och en av er!