#saveoscarsajland
Stöd Oscar, uppmärksamma hans resa swisha 0706265478

Återigen, vi fick markkänning, Oscar och jag. För Oscar och mig stannar tiden upp när vi landar i México. När hjulen satte mot mexikansk marken kom tårarna och en ny ovisshet infann sig. Tiden finns inte. Tiden är ett konstigt fenomen när vi sätter våra skor mot mexikanska mark. Varför Mexikansk mark? Jag ställer frågan till mig själv hur livet blev så här?

Direkt när vi landat och var på väg ut till vår kära taxivän Luis, pensionären 61 år gammal, engelskläraren, som nu sadlat om och har taxi nere på hörnet. När vi var på väg till hans bil sa Oscar ”pappa, jag har problem att andas!”. Han tog sig för bröstet och tog tag i en stolpe. ”Men Oscar ta ett djupt andetag och tänk på Nilstorp i Lund”, sa jag, samtidigt som jag hade mitt pappastetoskop på honom medan vi lastade in resväskan och allt annat i bilen. Jo, jag såg att han kippade efter andan. Det såg jag tydligt. Det la sig. Vi kom ”hem”. Han kämpade kan jag säga. ”Vi” har hostat oss genom dagar och nätter, och vi blev trötta. Vaknade halv tolv på dagen, hemskt. Det har gått upp och ner, bra plötsligt och sedan ”pappa, luften tog slut”. Yes, vi har medicinerat. Samtidigt har Oscar förlorat en hel del i vikt eftersom all hosta framkallar att han inte kan behålla maten.
Cecilia och jag tar ALLA beslut tillsammans, vi talar om ALLT om Oscar, samtidigt är det jag som är här och nu. Kommunikation.

Efter en veckas dålig sömn och tro att ”det ordnar sig” så var det bara att fara iväg på en lungröntgen igen. Att Cecilia är orolig på 9000 km avstånd, det är inte svårt att förstå. Vi tog oss till Sjukhuset Alfa. När vi anländer tar det 8 minuter och sedan har vi disken eller röntgenplåten i handen! Utlåtandet skriftligen tar ca 30 minuter, att få i handen. Oscar är den mest genomlysta killen i Sverige. Jag lovar, röntgenläkaren jobbar helt nära vakten i receptionen som jobbar nära sjuksköterskan som jobbar nära, han som städar, och hon som öppnar dörren……fort går det i alla fall. Det finns inga köer. Jag talar med alla, och dom är så vänliga. Jag gillar människor.
Oscar har en liten ansamling av vätska i sin nedre lungspets, och diafragman trycker uppåt. Det gör just nu att Oscar hostar och fräser. Men nu har Villereal satt in behandling och redan efter 24 timmar märker jag, pappa Göran hur han hostar, spottar och fräser. Vi kämpar vidare. I synnerhet Oscar. Vi är här. Mamma och pappa gör vad vi kan.

#saveoscarsajland
Stöd Oscar, uppmärksamma hans resa swisha 0706265478