#saveoscarsajland

Allmänt
Då har vi återvänt till Sverige Oscar, Cecilia och jag. Det har varit en omvälvande vecka. Cecilia kom akut till Monterrey förra onsdagen för att undsätta framför allt Oscar. Meningen är att Oscar och jag stannar i Sverige fram till 4 mars då vi skall återvända igen till Monterrey för att fortsätta Oscars immunterapi. 
Vi har nu ägnat ett år att behandla Oscar i México. Vi anlände till Monterrey den 17/2 2018, väldigt vilsna kring vad vi hade gett oss in på. Sedan dess har vi haft en tydlig behandlingsplan för Oscar som vi trots lunginflammationer och lungkollapser försökt följa. Denna har gått ut på att trycka tillbaka tumören med traditionell kemoterapi (14 behandlingar). Nu skall Oscar få 4 immunterapibehandlingar och hittills har han fått 2 behandlingar. Varje immunterapibehandling kostar
ca 225 000 kr.

Oscar
Glädjande kan vi konstatera att Oscar gör fortsatta framsteg. Det är märkbart att det händer saker i huvudet på Oscar eftersom olika funktioner förbättras. Ögonkliniken kunde igår bekräfta att Oscars syn har blivit mycket bättre. Att få dessa bekräftelser är viktiga. Genom sjukgymnastik har vi kämpat mycket med balans och gång, successivt har han gjort framsteg, men nu plötsligt idag upplevde jag ett stort kliv framåt i hur mycket bättre han går. Det är påtagligt! Det han har lidit av är slembildning och hosta som framkallar illamående. Sakta blir det bättre, men det är intressant att se hur snabbt Oscar mår bättre av svensk luft. Luften i Monterrey är väldigt förorenad och det måste drabba känsliga personer som Oscar. 
På röntgenbilderna ser vi fortsatt hur tumören minskar. Vår förhoppning är att immunterapin kommer att bryta ner tumören ytterligare, att Oscars eget immunförsvar nu aktiveras och jobbar dygnet runt för att få bort tumören. Andra föräldrars erfarenhet är att immunterapin har stor påverkan och vi hoppas verkligen på detta.

Göran
Om Oscar mår bättre än någonsin, så mår jag sämre än på länge. På röntgen kan vi konstatera att jag har fått in något främmande föremål i höger ben, troligen när jag suttit på en gräsmatta. Läkarna utesluter numera inte heller insektsbett. Detta tillsammans har åsamkat mig en rejäl infektion och resterna av det är nu ett stort öppet sår på höger lårsida. Efter en vecka på sjukhus i Monterrey har jag nu bytt till infektionskliniken i Lund. Roligare kan jag ha det den korta tid jag är hemma i Sverige. Men planen står fast – Oscar skall ha sina behandlingar och vi skall absolut åka den 4 mars, oavsett. Jag kan konstatera så fort det kan ändras och hur sårbara vi är så långt hemifrån. 
Det är viktigt att säga att alla sjukhuskostnader kopplade till mig INTE tas från Oscars behandlingspengar utan det löser vi helt separat via försäkring.

Som var och en förstår är immunterapi väldigt dyrt ca 225 000 kr per behandling. Vi är tacksamma för alla som hjälper till att sprida Oscars resa för ”många bäckar små…”. 
Swisha 0706265478